sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Asa & Aivovuoto @Hertsikan skeittipuisto 29.5.

Sää ei oikein suosinut ja allekirjoittanut meinasi jo jäädä lämpimään kotiin mutta lopulta päätti ottaa itseään niskasta kiinni ja marssia pienessä tihkusateessa paikalle. Lavan löytäminen osottautui hankalaksi kunnes puolen tunnin harhailun jälkeen vihdoin osuin oikeaan paikkaan musiikin johtamana. Lavanahan toimi avonainen aidattu kontti. Cool oikein UG-meininkiä.
Aivovuoto (Jodarokkilokki istuu turmiollisella aidalla, K.V.N vasemmalla ja Lobo toimi takana DJ:nä)
Aivovuodon alottaessa porukka oli pakkautunut hieman kauemmas lavasta ja Jodarokin oli hypättävä aidan yli päästäkseen yleisöä lähemmäksi valitettavasti liian lyhyen mikkijohdon vuoksi matka päättyi kesken kaiken. Onneksi hätä ei ollut tämän näköinen vaan hän pyysi kauniisti ihmisiä siirtymään hieman eteenpäin ja ihmiset uskalsivat ottaa muutaman haparoivan askeleen lähemmäksi esiintyjiä. Jodan mielestä yleisön puolella oli paljon mukavampaa ja päätti räpätä siellä hetken ennen kuin hieman huonolla menestyksellä siirtyi takaisin lavalle. Hienon taiteilun jälkeen Joda onnistui nousta seisomaan aidan päälle, mutta alas tullessaan toinen kenkä jumittuikin aitojen välissä olevaan rakoon ja herra oli lennähtää selälleen mutta jollain ilveellä sai pidettyä tasapainon ja kenkäkin sujahti pois loukusta. Vain mikinjohto irtosi hetkeksi mutta tuottaja veljekset paikkasit räpit hienosti hänen säätäessä mikkinsä kanssa. Biisin loputtua Joda paljasti tempun olleen täysin harjoiteltu, niin aivan kyllä kyllä hyvä Lokki! Tästä lähtien olen hyvin pettynyt jos ei Aivovuodon keikoilla ole enää akrobaattisia esityksiä.

Jodarok esitteli tasapainotaitojen lisäksi räppitaitojaan (mitä mieheltä löytyy uskomattoman paljon) ”huudattamalla” yleisöä riimihirviöllä Piilotajunnasta sylkee myrkkyy-kappaleesta; "twitterin nippelin klikkerin flipperin glitterin mistellin skipperin sittenkin sisteris misterin tang twisterii twistet sisterii kismetit viskeliä pisteliä kvittediä bitch" what a show off! (Pahotteluni riimit eivät menneet oikein, mutta nopealla googlettamisella ei kyseiseen kappaleeseen sanoja löytänyt ja jouduin vartin soittamaan looppina tuota kohtaa ennen kun sain edes suurimmat osat sanoista oikeaan suuntaan). Mutta on se Jodarok aikamoinen showmies, vaikka yleisö oli hieman jäässä aluksi herra otti lavan täysin haltuun ja sai ainakin minut hyvälle tuulelle.

Tapahtuman juontaja kertoi Asaa spiikatessa sisään DJ Polarsoulin nimen julisteessa olleen vain mainoskikka mutta Asalla oli mukana hänen uskollinen kitaristi Taneli. Asan tultua lavalle hän paljasti Pollen olevan fillaroimassa Lahdesta Helsinkiin ja pyysi yleisöä näyttämään miehelle tietä lavalle jos hän kerkeäisi paikalle. Ei kerenny ei, Asa joutui toimimaan omana DJ:nä mutta ei näyttänyt menoa haittaavan yhtään. Olihan se hieman huvittavan näköistä hänen juostessaan biisien välissä läppärin taakse, mutta hienoa ettei ole menestys noussut nuppiin ja suoriutuu kunniakkaasti myös tee-se-itse-keikoistakin.
Asamasa
Suurinosa esitetyistä biiseistä oli Jou Jou-albumilta, ilmeisesti juuri siksi että keikka oli ikärajaton ja siellä oli myös pieniä lapsia. Perheen pienimpiä siellä olikin tullut vanhempien mukana sankoin joukoin ja he tanssivat iloisesti lavan edessä, hienoa nähdä miten yhden ihmisen musiikki toimii todella laajalle ikäryhmälle.

Vaikka sormet ja varpaat olivat aivan jäässä illanpäätteeksi, hmph olisi pitänyt kuunnella äitiä ja laittaa ne villasukat, lähdin keikkapaikalta hymyssä suin kotiinpäin. Ja taatusti menen uudestaan kummankin keikoille. Iso kiitos Asalle ja Aivovuodon jätkille jotka viitsivät ilmaiskeikkoja tehdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti