perjantai 11. heinäkuuta 2014

"Kirjastost lipastan Dan Fantea, darra Dantea, hesari ankea" (Heikki Kuula)

Ystävii ja Rataraato ovat sinkkuja Heikki Kuulan myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä albumilta. Biisit ovat hyvin erilaisia keskenään, mutta silti niin Heikkimäisiä, täynnä nerokkaita sanoituksia ja sarkasmia. Näiden biisien perusteella hän ottaa askeleen kauemmas "perinteisestä" räpistä ja ollaan hyvin kaukana PLLP-albumin soundeista. Heikki on myöskin ensimmäistä kertaa soolomateriaalinsa kanssa isolla levystudiolla, Johanna Kustannuksella, joten odotukset ovat korkealla.

Albumin ensimmäinen sinkku Rataraato julkaistiin helmikuussa, biisillä vierailee Paperi T ja suomalainen punkkibändi Pää Kii. En ole suuri punk fani, mut tämä kyllä toimii, ei ole liian punkkinen ja sanat ovat kultaa. Paperi T:n verse jää hieman latteaksi, verrattuna niihin sanoituksiin mitä häneltä on kuulta vuosien varrella. Ehkäpä mies säästelee parhaimpia läppiään omalle levylle! Hyvä että kertsiin on otettu joku muu laulamaan kun Heikki, vaikkakin hän oikeasti osaa laulaa ja kirjoittaa hyviä kertsejä (Huukki-Heikki!). Kun niitä kuulee joka toisessa räppi biisissä alkaa se hieman tympimään. "Rataraato, satavarma paska karma ja mult löytyy nallekarkin selkäranka" (Heikki Kuula, Rataraato)
           

Ystävii julkaistiin toukokuun puolessa välissä. Tämän biisin tausta menee jo hieman iskelmän puolelle, mutta itseäni se ei ainakaan haittaa. Hyvältä kuulostaa. "Ystävii, ei oo eikä tuu, luota muhun sä oot yksinäs" (Heikki Kuula, Ystävii) Mahtaa miestä naurattaa, kunhan alkaa tätä biisiä vetämään livenä ja yleisö laulaa aivan innoissaan mukana. Hauska juttuhan tässä on se että verseet on oikeasti (Heikin pyynnöstä tietenkin) sanoittanut Pyhimys, Soul Valpiota lainatakseni nyt laitetaan sanoja kaverin suuhun. Tsekatkaapa miten siisti hapsutakki Heikillä on päällä musiikkivideolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti